T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / DEVELİ - Kızık İlkokulu

Veli ve Öğrencilerimizin Dikkatine...

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, 16 Mart'tan itibaren 2 hafta süreyle okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Bakanımız Sayın Selçuk, "23 Mart'tan itibaren ders ortamını evlere taşıyacak, öğrencilerimizin eğitimine uzaktan devam etmesini sağlayacağız" dedi.

Bu kapsamda öğrencilerimize EBA(Eğitim Bilişim Ağı) şifreleri tanımlanmış olup okul idaresinden şifrelerini temin edebilirler.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK'un Bilgilendirme Metni Ana Başlıkları;

Selçuk, bakanlık uzmanları tarafından uzaktan eğitim süreçleriyle ilgili tüm aşamaların en ince detaylarına kadar çalışılarak, öğrencilerin hizmetine hazır hale getirildiğini dile getirdi. Veliler ve öğrencilerin tüm bu süreçte neler yapacaklarını Eğitim Bilişim Ağı, "eba.gov.tr" ve bakanlığın internet sitelerinden takip edebileceklerini vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti: "İlkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm eğitim kademesindeki öğrencilerimiz için uzaktan eğitim içeriklerimiz hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz normal eğitim temposunda teknik imkan ve tercihleri doğrultusunda isterlerse gerek televizyonlardan gerekse de internet bağlantılı mobil cihaz veya bilgisayarlarından derslerine devam edebilirler. TRT kanallarındaki ders anlatım programlarıyla ilgili tüm detaylar "eba.gov.tr" internet adreslerinden ayrıca duyurulacaktır. İnternet ortamında ise EBA Platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmenleri ve sınıf grupları ile iletişim kurmaya devam edebilecekler. Kişiye özel, akıllı sistemimizle zengin ve etkileşimli dijital eğitim içeriklerimiz okullara olan ihtiyacı tatil sürecinde en aza indirecek şekilde hazırdır. Bu içeriklere erişecek herkese de ücretsiz internet sağlanmıştır. Ayrıca, tüm sınıflar düzeyinde zorunlu tatil tamamlandığında yüz yüze telafi programları da uygulanacaktır."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2020 - Güncelleme: 18.03.2020 14:09 - Görüntülenme: 281
  Beğen | 7  kişi beğendi